angst overwinnen

psychotherapeutische

praktijk

Bewust groeien naar een evenwichtiger leven

Sandra Delbeecke

Psychotherapeute

Trauma-therapeuteklik hier om mij te mailen


Angst Overwinnen


"En daar zat ik dan, alleen aan de keukentafel... en opeens - zonder aanleiding - moest ik naar buiten... vluchten... ik voelde het opkomen - het kwam uit het niets - en toch herkende ik dit gevoel... alleen liet het zich nu niet zo snel en gemakkelijk wegdrukken en wat het zoveel intenser dan de vorige keren. Het overspoelde me als golven in een wilde zee. Ik werd volledig ondergedompeld... verloor volledig de controle over mezelf... handen tintelden, ademen werd moeilijker, ik dacht dat ik doodging... Twintig minuten later voelde ik me doodmoe." ( mei 2011)

Wat hebben paniek, hyperventilatie en angstaanvallen met elkaar gemeen ?ANGST ! Daar begint het allemaal mee. Wanneer je hevige angst ervaart, bewust of onbewust, kan je een paniekaanval krijgen. De paniekaanval is het gevolg van de vecht-vlucht reactie in het lichaam. 

Een gevolg is dat je sneller gaat ademhalen waardoor je een (acute) hyperventilatie aanval kan krijgen. 

Bij chronische hyperventilatie gaan we gedurende langere tijd systematisch overademen. Deze verkeerde ademhaling vindt zijn oorzaak in voortdurende onderliggende spanningen, gedachten, angsten. 

Het lichaam vertoont als het ware een continue vecht-vlucht reactie, te wijten aan een leven waarin men continue op de grens van zijn 'kunnen' leeft. 

We zien voortdurend 'gevaar' ( o.v.v. stress-situaties ) en prikkelen zo constant het overlevingsmechanisme met alle gevolgen van dien voor ons lichaam en onze geest. "Van nature zien we negatieve dingen eerder dan positieve dingen."

Het goede nieuws !! Hyperventilatie - angst - paniek is te overwinnen. 

Vanuit verschillende invalshoeken ga ik samen met jou de weg naar genezing.

Om het stadium van hyperventilatie(angst) en paniek te bereiken, heb je al een lange weg afgelegd. Vandaar dat tijdens het genezingsproces ook aandacht wordt besteed aan de 'wortel van het probleem' :

Wat is de aanleiding voor je angst, hyperventilatie en paniek en wat kan je doen om niet te hervallen.


Wil jij terug goed in je vel zitten ? 

Contacteer me dan. 

SAMEN gaan we op weg naar een evenwichtiger leven !

Sandra Delbeecke


INTEGRATIEF PSYCHOTHERAPEUTE


TRAUMA-THERAPEUTE


WORKSHOPS
WWW.PSY-GARDEN.BE

Tel 0499/395158


Wittepoortlaan 21, 8940 GELUWE

De Grote Zeemeeuwen 38, 8670 KOKSIJDE


sandra@psy-garden.be

© Copyright. All Rights Reserved.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Integratief psychotherapeut, psychosomatoloog, psychotrauma therapie, kindertherapie, Psychotherapie, Counseling, angst, paniekaanvallen, trauma, verlies, rouw, depressie, burn-out, stress management, relatietherapie, relaxatietherapie, mindfulness toepassingen, zelfvertrouwen, hyperventilatie, Mindful leren ontspannen, EMDR, EFT, familieopstellingen, RETmethode, duplo methodiek, visualisatie, transactionele analyse, online therapie, virtual reality therapie, VRET.