zelfvertrouwen vergroten

psychotherapeutische

praktijk

Bewust groeien naar een evenwichtiger leven

Sandra Delbeecke

Psychotherapeute

Trauma-therapeuteklik hier om mij te mailen


Zelfvertrouwen vergroten


"En steeds zette ik mezelf aan de zijkant en cijferde ik me weg t.o.v. anderen. Een plek met veel mensen was een hel want mensen konden me zien, bekijken, en... wat zouden ze niet van me denken ? Want was me dat niet aangeleerd:  Wat zouden mensen niet kunnen denken.... Zien...oordelen...handelen... en ja, ik zag, ik oordeelde en ik handelde... door me klein te houden en mezelf te verstoppen. " 

Hoe ontstaat te kort aan zelfvertrouwenHoe wij over onszelf denken, onze basisovertuigingen en dus ook een positief of negatief zelfbeeld, ontstaat in de eerste jaren van ons leven.

Naast deze basisovertuigingen kunnen andere positieve of negatieve gebeurtenissen deze overtuigingen versterken of verzwakken.

Het zijn dus onze overtuigingen, wat wij bewust en onbewust over onszelf geloven, die de oorzaak zijn van een negatief zelfbeeld.


Belemmerende overtuigingen kun je zien als een computerprogramma of operating system wat nooit is vervangen of een update heeft ontvangen. Je werkt met Windows 1 terwijl er allang Windows 7 of 8 beschikbaar is.


"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan."


Wil je meer zelfvertrouwen en je negatief zelfbeeld omzetten naar één die positief is, dan gaan we aan de slag om de belemmerende overtuigingen te identificeren die de oorzaak zijn van het gebrek aan zelfvertrouwen.

Dit kunnen overtuigingen zijn als: “Ik ben niet goed genoeg.”, “Er is iets mis met mij.” of “Ik ben machteloos.”

Vervolgens zetten we deze belemmerende overtuigingen om in krachtige positieve overtuigingen die vooruit helpen in plaats van dat ze tegenwerken.


Aangezien deze belemmerende overtuigingen zich voornamelijk in het onbewuste situeren, gaan we ze op een diep, onbewust niveau aanpakken. We gaan met andere woorden naar de 'wortel van het probleem'.


Wil jij terug helemaal goed in je vel zitten ?

Contacteer me dan.

Samen gaan we op weg naar een evenwichtiger leven !Sandra Delbeecke


INTEGRATIEF PSYCHOTHERAPEUTE


TRAUMA-THERAPEUTE


WORKSHOPS
WWW.PSY-GARDEN.BE

Tel 0499/395158


Wittepoortlaan 21, 8940 GELUWE

De Grote Zeemeeuwen 38, 8670 KOKSIJDE


sandra@psy-garden.be

© Copyright. All Rights Reserved.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Integratief psychotherapeut, psychosomatoloog, psychotrauma therapie, kindertherapie, Psychotherapie, Counseling, angst, paniekaanvallen, trauma, verlies, rouw, depressie, burn-out, stress management, relatietherapie, relaxatietherapie, mindfulness toepassingen, zelfvertrouwen, hyperventilatie, Mindful leren ontspannen, EMDR, EFT, familieopstellingen, RETmethode, duplo methodiek, visualisatie, transactionele analyse, online therapie, virtual reality therapie, VRET.